Sörmlands flygfoto, ja något ska man ju heta,,,

Hej! Jag heter Erik Jacobsson, bor i Malmköping och vill med denna hemsida dela med mig av några av alla mina flygfotografier på vår vackra Sörmländska hembyggd. 

Det är med hjälp av mitt tyngdpunktstyrda flygplan ( UL-A Trike, fabrikat/typ Pegasus Quasar) som jag har tagit de flesta korten som jag kommer att visa på denna hemsida. Maskinen är tämligen långsam och kräver bra väder om jag ska ha en chans att fotografera med bra resultat. Flygplanet har en låg tyngdpunkt och man sitter helt öppet vilket är ypperligt om man vill fotografera från luften. Dock är det svårt att alltid få en riktigt bra skärpa när kameran rör sig i förhållande till motivet. Dessutom har jag begränsade möjligheter att göra större kamerajusteringar eftersom det primära är att flyga säkert. Känslan är ungefär som att åka choppermotorcykel i luften och fotografera samtidigt. 

Åt er som har vinkat, kört in till vägkanten och stannat, jag ser även er och som ni märkt bjuder jag gärna på en liten piruett om det passar sig.  

Till Patrik som flög för första gången i sitt liv och fick vara med om en ( för honom ) odramatisk nödlandning på en nytröskad åker vid Enebåga skola. Mycket halm blev det runt maskinen. Nytt försök??

Mina svärföräldrars båda mödrar (Stina och Sonja från Nybro ) som flög med mig i aktningsvärda åldrar runt de 80.Det skulle vara kul att få upp er igen? Det var ju några år sedan. De kom för övrigt med i länstidningen Barometern i Småland sommaren 2007 med rubriken "Äventyrliga damer trivs uppe i det blå".Tuff bild och allt, de ni. Nu har även min goda granne som är fem år äldre än damerna var då varit med uppe, så åldern har ingen större begränsning.

Ingen annan medresenär och händelse att förglömma,mina barn och deras kompisar,släkt,vänner och entusiaster. Jag har alla flygturer ordentligt noterade.

Nåväl, om ni söker vyer eller har önskemål om platser som ni vill att jag ska fotografera är ni välkomna att maila eller hojta på mig om ni ser mig. Vill ni följa med på en tur? Som sagt, maila mig så kanske vi kan få till det. Begränsningen ligger i bra flygväder,tid samt att ni inte bör väga mer än 90 kg med kläder och allt. Mitt privata fotoarkiv är numera stort med tusentals bilder tack vare digitalkamerans minnesmöjligheter, men de flesta är inte av allmänintresse då de kan vara närstudier av samhällen,vägbyggen,hus,fornlämningar,höbalar,kor,nerskitna stenkobbar i en sjö, etc. Kvalite'n är inte heller alltid den bästa ,MEN samlaren i mig vägrar att slänga. De kan ju komma till nytta, ;)

Mitt mål är att fota hela Södermanlands län från luften. För enkelhetens skull för de som söker bilder utgår jag från den gamla sockenindelningen, därav alla kyrkor.

Fotografierna här nedan togs av tidningen Folkets reporter Anna Hellberg sommaren 2011.

    

Flygplan:

UL A Trike Pegasus Quasar

2-sitsig

Marschhastighet ca 50 kt ( ca 93km/h ).

Hello! My name is Erik Jacobsson, lives in Malmköping and I want to share some of my aerial photos of our beautiful Swedish nature.  Give me a message if you are thinking of holidaying in Sweden / sörmland and you want to fly with me. Write when you are going to be in Sweden/sörmland. I can not promise that I have the time and it´s also depending that we have good weather conditions. Maximum weight is 90 kg with clothes and everything.

Erik Jacobsson

Malmköping

mail: [javascript protected email address]